Semester på Gotland

Många är det nu som börjar planera sommaren – och det betyder även att bokningarna till hotellen (de få som finns) på Gotland rullar in och snart är det fullbokat. Vad är då för aktiviter på Gotland i sommar som gäller?

Tre roliga veckor på Gotland

Främst är det ju tre veckor som är de viktigaste, och de bästa. Det handlar om Stockholmsveckan, Medeltidsveckan och Almedalsveckan. Har du inte bokat än och vill gå på någon av dessa veckor är det dags att göra det. Men innan, läs på lite om vad det är som gäller.

  • Stockholmsveckan:
    Stockholmsveckan i Visby är någonting som drar igång första måndagen vecka 29 varje stockholm vattenår. Under veckan kommer det Stockholmare till Gotland som festar och har kul tillsammans, och det är mycket aktiviteter som gäller med allt från vattensporter till champagneprovning. Det spelar ingen roll vem du är, så länge du är från Stockholm – så kommer du ha kul. Detta är kanske inte den ultimat veckan om du bor någon annanstans i landet. Däremot kan du då åka till Stockholm just den veckan för att njuta av huvudstaden utan att behöva bråka om platser med Stockholmarna! Hotell i Stockholm hittar du på: stockholmshotell.com
  • Medeltidsveckan:
    Medeltidsveckan är tradition på Gotland och håller hus 2-9 augusti. Det är en mycket trevlig tid att besöka Gotland, för både unga och gamla. Gotland fylls under veckan av gycklare, lutspelare, marknader och event som tornerspel.
  • Almedalsveckan:
    Almedalsveckan är veckan då politiker och intresserade samlas i Visby för att diskutera och lösa världsproblem. Almedalsveckan håller hus 28 juni till och med 4 juli och alla från Statsministern till lokalt intresserade politiker är på plats. Detta är inte en bra vecka att besöka Gotland på om du inte är intresserad av poltik eller om du har svårt för stora folkmassor. Under förra året, 2014, var det verkligen fullt ös under Almedalsveckan – bland annat (såklart) eftersom det var valår. Allt tyder dock på att det även i år kommer vara fullt hus, och redan efter två timmar var Almedalens superfest slutsåld. Festen i frågan är anordnad av Dagens Media och det är 1200 biljetter som släpps. Dessa är dock redan slut som sagt.

Ingen vecka som intresserar? Hoppa på en cykel och ha cykelsemester istället

Oavsett vilken vecka du föredrar – eller om du föredrar att åka något annat datum, är Gotland alltid ett trevligt ställe att besöka. Med dess rika historia och behagliga klimat går det nästan inte att ha en dålig semester. Någonting som också rekommenderas inför semestern på Gotland är att köra en cykelsemester. Det är enkelt att komma runt ön på cykel och utsikten när man cyklar längs kusten är oslagbar.

Gotland sjöbodar
H
är är ett exempel på vad du kan beskåda när du besöker Gotland och tar dig ut mot kusten. Vädret är friskt så det är skönt att stå och betrakta vattnet, det är en mycket mäktig känsla – och någonting som alla säkert behöver ha minst en gång om året.