Bebis räddad ur vattnet

En hjälteinsats utspelade sig i veckan vid Visby hamn på Gotland, en bebis hade hamnat i vattnet och räddades av personal på bolaget Destination Gotland.

hav vågor vattenSka man semestra på Gotland är det mycket att tänka på, speciellt om man arbetar för att främja just öns turism vilket man gör på Destination Gotland. Vad man dock inte väntar sig en vanlig måndag är att rädda en bebis ur vattnet vid Visby hamn – vilket var precis vad den modiga personalen fick göra. Av oklar anledning hade nämligen en liten bebis rullat ner i vattnet i sin barnvagn omkring 11-tiden vid färjeläge fyra. Något som var tur i oturen för bebisen var dock att just vid den tidpunkten så befann sig personal från Destination Gotland på plats då de var ute och övade med en snabbgående beredskapsbåt. De anställda kunde därför agera snabbt så fort de såg nödsituationen och ryckte därför ut till bebisens undsättning. I tidningen Hela Gotland berättar man hur personalen uppfattade ropen på en gång och omedelbart begav sig till platsen där en av killarna kastade sig ner i vattnet för att snabbt plocka upp barnet.

Stolt VD

Christer Bruzelius, Destination Gotlands VD, berömmer sin personal efter händelsen och säger att man agerade på ett utomordentligt sätt, vilket gör honom stolt över sin personal och över hur de fungerade i den här typen av situation. Direkt när bebisen kom upp ur vattnet åkte man med ilfart till Visby lasarett och enligt Bruzelius mår barnet, efter omständigheterna, bra. Men personen i personalstyrkan som räddade barnet vill dock inte uttala sig och säkerhetssamordnaren Johan Hogenfeldt på rederiet säger till tidningen att personen är rejält skakad efter händelsen – och hur barnets föräldrar känner sig vill man nog inte ens tänka på eller ens kan föreställa sig hur de känner sig. Och skönt är det väl därför att denna händelse fick ett lyckligt slut.

Såhär tränas personalen: